Volledig scherm
De Gele Hesjes in Arnhem. © Marc Pluim

Demonstratie Gele Hesjes in Arnhem telt twaalf deelnemers

ARNHEM - Aan de demonstratie van Gele Hesjes in Arnhem hebben zaterdag twaalf personen deelgenomen. Twee jongemannen liepen mee zonder hesje, maar haakten later af. Het groepje werd begeleid door twee politieagenten en twee handhavingsambtenaren. De sfeer was uitermate kalm.

,,Het leven is kostbaar, maak het betaalbaar.” ,,Mensen, kom in verzet, tegen het kabinet.” Met deze en andere teksten probeerden de twaalf Gele Hesjes er de moed in te houden tijdens hun wandeling langs het Arnhemse stadscentrum. Ze voerden een spandoek met zich mee met de tekst ‘De leugen regeert’ erop.

De deelnemers vertelden tijdens de wandeling dat zij ageerden tegen zaken als de stijgende huren, de stijging van de energiebelasting en de verhoging van de BTW. Zo goed als allemaal klaagden ze aan het einde van de maand te weinig of helemaal geen geld over te houden in hun portemonnee.

Blijven groeien

Onder het publiek dat het troepje passeerde, was weinig belangstelling voor de demonstratie. ,,Nou, dat maakt indruk, zo’n klein clubje”, zei een man schamper. Brenda Nije, die de demonstratie had georganiseerd, is niet teleurgesteld over de kleine opkomst, zegt ze. Ze schat in dat haar oproep op Facebook te lang in een besloten groep heeft gestaan. ,,Het moet nog groeien, dan kunnen we Rutte uitroeien”, roept ze.

De twaalf deelnemers waren om 13.00 uur met lopen begonnen en zijn om 16.00 uur gestopt. De politie had hen kort tevoren al verlaten, in de overtuiging dat van overlast of rellen geen sprake zou zijn. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem