Politiefunctionarissen doen onderzoek in het vervallen Rhederhof nadat een kraker daar dinsdagochtend brandbommen had gegooid en vervolgens door de politie was neergeschoten.
Volledig scherm
Politiefunctionarissen doen onderzoek in het vervallen Rhederhof nadat een kraker daar dinsdagochtend brandbommen had gegooid en vervolgens door de politie was neergeschoten. © Roland Heitink/Persbureau Heitink

Deurwaarder krijgt brandbommen om de oren: 'Dat politie hem neer zou schieten, had ze niet verwacht'

RHEDEN - Hij zou zich verzetten, had de Poolse kraker tevoren in de Gelderlander aangekondigd. Daarom waren er twee politieagenten bij, toen een vrouwelijke deurwaarder en een hulpofficier van justitie hem dinsdagochtend uit het leegstaande bejaardenhuis Rhederhof bij Rheden wilden zetten.

 1. Twee gewonden bij inval na gooien brandbommen door kraker: ‘Dit gun je hem natuurlijk niet’
  Play
  PREMIUM
  UPDATE | VIDEO

  Twee gewonden bij inval na gooien brandbom­men door kraker: ‘Dit gun je hem natuurlijk niet’

  RHEDEN - Een uithuiszetting in Rheden is dinsdagmorgen gruwelijk uit de hand gelopen. Omdat de 33-jarige kraker deed wat hij had beloofd: zich met hand en tand verzetten. Hij ligt nu in het ziekenhuis, met verwondingen aan beide benen en een hand. Een lid van het arrestatieteam bleef evenmin ongeschonden. Hij werd, volgens ooggetuigen, gebeten door een politiehond.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Dit was Nederland vandaag: vrijdag 15 januari
  Play

  Dit was Nederland vandaag: vrijdag 15 januari

 2. Einde Rutte III is een feit: 'Het hele systeem heeft gefaald'
  Play

  Einde Rutte III is een feit: 'Het hele systeem heeft gefaald'