Politiefunctionarissen doen onderzoek in het vervallen Rhederhof nadat een kraker daar dinsdagochtend brandbommen had gegooid en vervolgens door de politie was neergeschoten.
Volledig scherm
Politiefunctionarissen doen onderzoek in het vervallen Rhederhof nadat een kraker daar dinsdagochtend brandbommen had gegooid en vervolgens door de politie was neergeschoten. © Roland Heitink/Persbureau Heitink

Deurwaarder krijgt brandbommen om de oren: 'Dat politie hem neer zou schieten, had ze niet verwacht'

RHEDEN - Hij zou zich verzetten, had de Poolse kraker tevoren in de Gelderlander aangekondigd. Daarom waren er twee politieagenten bij, toen een vrouwelijke deurwaarder en een hulpofficier van justitie hem dinsdagochtend uit het leegstaande bejaardenhuis Rhederhof bij Rheden wilden zetten.

 1. Bliksemactie van Arnhemse gemeenteraad: Paasbergflat mag niet meer gebruikt worden voor zorgklanten
  PREMIUM

  Bliksemac­tie van Arnhemse gemeente­raad: Paasberg­flat mag niet meer gebruikt worden voor zorgklan­ten

  ARNHEM - Met een bliksemactie heeft de gemeenteraad van Arnhem voorkomen dat er opnieuw zorgklanten kunnen worden ondergebracht in de Paasbergflat. Eerder deze maand had de gemeente een langslepende rechtszaak daarover verloren van de stichting Onderdak. Daardoor was het toch weer mogelijk geworden om een grotere groep overlastgevende zorgmijders in de flat te huisvesten.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Gommers: 'Je kunt een derde golf verwachten, daar stonden we niet bij stil'
  Play

  Gommers: 'Je kunt een derde golf verwachten, daar stonden we niet bij stil'

 2. Musea dicht? In Breda wandel je langs kunst in de buitenlucht
  Play

  Musea dicht? In Breda wandel je langs kunst in de buiten­lucht