Culinair talenten/ bonbonmakers Soufiane Mourabit (links) en Nikai Groot Kormelink.
Volledig scherm
PREMIUM
Culinair talenten/ bonbonmakers Soufiane Mourabit (links) en Nikai Groot Kormelink. © Gerard Burgers

Deze studenten dromen van een bonbonimperium: met het veroveren van de wereld is al een begin gemaakt

ELLECOM - Een goede bonbon eten, gaat niet van hap, slik, weg. Het is een belevenis, waarvoor je een goed moment moet kiezen. Zo althans kijken Nikai Groot Kormelink uit Ellecom en Soufiane Mourabit uit Enschede er tegenaan. Ze zijn beginnende chocolatiers en hopen met hun handbeschilderde bonbons de wereld te veroveren. 

Madak Moments, hebben ze hun bonbons genoemd. Madak is Berbers voor smaak. Die naam heeft te maken met de Marokkaanse afkomst van Soufiane.

‘De wereld veroveren’ is wellicht wat zwaar aangezet, al staat daar tegenover dat Mourabit door een ingewijde een VOC-mentaliteit wordt toebedacht. Sinds twee weken zijn Groot Kormelink en Mourabit officieel vennoten. De jonge mannen volgen beiden een opleiding aan Saxion Hogeschool in Enschede. 

Quote

Het koken heb ik van mijn moeder geleerd

Soufiane Mourabit
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem