Serge van der Zweep (links) bij zijn vermoedelijk door een wolf gedode schapen.
Volledig scherm
PREMIUM
Serge van der Zweep (links) bij zijn vermoedelijk door een wolf gedode schapen. © Gert Budding

Dierenhouders schrikken van ‘bloeddorstige wolf’: kun je nog schapen houden op de Veluwezoom?

Kun je nog schapen houden op de Veluwezoom? De schrik zit er goed in bij dierhouders nu een wolf waarschijnlijk twee keer schapen heeft doodgebeten in korte tijd. ,,Als we hier schapen willen houden, zullen we ze moeten beschermen tegen de wolf”, zegt schapenhouder Bart Willers.

2 reacties

  • Paul Slinger

    3 maanden geleden
    Met de wolven is meer aan de hand,wolven jagen en doden één dier om het op te eten en de rest laat de wolf met rust totdat de wolf weer eten nodig heeft,wat in Nederlands steeds gebeurd,meerdere doeren(nu weer schapen) worden gedood zonder er een aan te vreten,waarom gebeurd dit steeds?wolven in Nederland moeten beheersbaar afgeschoten worden,als er niks gebeurd zijn er honderden en honderden in Nederland,er is geen ruimte,ze worden brutaler en gaan naar de dorpen,bewoonde wereld.
  • Jack Hendriks

    3 maanden geleden
    Wanneer dringt het door in Den Haag dat wolven hier NIET thuishoort. Nederland is gewoon te klein als leefgebied. Nu beschermd, over een paar jaar komt men er achter dat de populatie uitgegroeid is tot veel last, de uitgezette bevers is hier een voorbeeld van. De wolf houdt je niet tegen met schrikdraad o.i.d. springen erover heen of graven onder door en pakt alle levende have wat hij pakken kan, niet om op te vreten maar om zijn jachtinstinct.

In samenwerking met indebuurt Arnhem