Volledig scherm
Amir © DG

Dierense rapper Amir in race voor Global Goals Rap Challenge

videoDIEREN - De Dierense rapper Amir maakt kans op winst in de Global Goals Rap Challenge. Hij won in april de finale in de gemeente Rheden en won vervolgens ook landelijke finale. In de wereldfinale neemt hij het nu op tegen rappers uit Bosnië, Uganda en Rwanda. 

De raps van de deelnemers gaan over de Global Goals (werelddoelen). Dit zijn zeventien doelen waarover in 2015 wereldwijd afspraken zijn gemaakt. Zo zijn er doelen over geen armoede, vrede, onderwijs, schoon drinkwater, minder ongelijkheid en het aanpakken van klimaatverandering. Met hun rap brengen de rappers deze global goals onder de aandacht. 

Likes

Winnaar is de rapper die op You Tube (youtube.com/globalgoalsrapchallenge) het meeste likes krijgt. Likes geven kan tot en met maandag 5 november. Dinsdag 6 november wordt de winnaar bekend gemaakt. De internationale winnaar mag samen met de Nederlandse rapper Jermain Brigdewater meedoen in een videoclip.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem