Volledig scherm
De kleding in het F&D-pand ging door vele handen. Foto: Rolf Hensel. © Rolf Hensel

Dit festival trekt duizenden mensen naar Arnhemse binnenstad

ARNHEM - Vele duizenden mensen hebben de afgelopen weken een of meer onderdelen van het Fashion & Design Festival (FDFA) Arnhem bijgewoond. Alleen al de F&D-hoofdlocatie in het voormalige pand van V&D trok ruim 15.000 bezoekers.

Riëlle Schoeman van de organisatie spreekt van een succesvolle vijfde editie van FDFA. Er waren meer dan 100 evenementen op verschillende locaties als de expositie State of Fashion (duurt nog een week), Arnhemse Stockdagen en Nacht van de Mode.

Popupshops 

Volledig scherm
Mirte Engelhard aan het werk. Foto: Rolf Hensel. © Rolf Hensel

In het F&D-pand verkochten Arnhemse ontwerpers in pop-upshops door hen gemaakte kleding. De organisatie van FDFA wil volgend jaar meer activiteiten ontplooien in de stad. 

Veel bekijks trok ook de Arnhemse ontwerpster Mirte Engelhard. Zij maakte ter plekke de collectie 
Impact of War (het effect van de oorlog). De kleding was gebaseerd op gesprekken die zij voerden met evacués en jongeren die de afgelopen jaren door oorlogsdreiging hun vaderland ontvluchtten. 

Modeshow

Het project van het multimediale spektakel Bridge to Liberation Experience, dat zich in september bij de John Frostbrug afspeelt, werd afgesloten met een volgens Schoeman zeer indrukwekkende modeshow. De kleding is nu te zien in cultuurcentrum Rozet. 

Volledig scherm
Fashion & design in het voormalige V&D-pand. Foto: Rolf Hensel. © Rolf Hensel
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem