Volledig scherm
PREMIUM
jacky de Deugd gaat een paar keer per week met haar dementerende vader, een bewoner van verpleeghuis Het Beekdal in Heelsum, naar 'de overkant' om een bezoek te brengen aan de lunchroom in de Spar-supermarkt. © Gerard Burgers

Dit verpleeghuis wordt beschuldigd van verwaarlozing: 'Vader met poep aan handen in bed’

Bewoners van woonzorgcentrum Het Beekdal in het Gelderse dorpje Heelsum worden verwaarloosd. Die beschuldiging komt van familieleden van bewoners. ,,Hoe mooi het gebouw van buiten ook is, daarbinnen speelt zich veel ellende af. Ze hebben mijn dementerende vader met poep aan zijn handen in bed laten liggen en rond laten lopen’’, zegt Jacqueline de Deugd uit Renkum. 

Ze is een van de drie familieleden die deze week een officiële klacht hebben ingediend over woonzorgcentrum Het Beekdal bij het Landelijk Meldpunt Zorg, hét loket van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. 

De inspectie bekijkt of de melding moet leiden tot een onderzoek. Vilente zegt de zaak te kennen en met familieleden in gesprek te zijn. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem