Docent Margarethaschool mag geen les meer geven
ARNHEM - De leerkracht van de Arnhemse basisschool Margarethaschool die onlangs in opspraak kwam mag geen les meer geven. De man zou 'niet hebben gehandeld volgens (pedagogische) richtlijnen van de school', aldus een mail aan de ouders.
Aanleiding voor het onderzoek naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag door de leerkracht waren meldingen van een aantal ouders en leerlingen van de Magarethaschool. Uit het onderzoek blijkt dat meerdere leerlingen zich niet meer veilig voelde bij de leerkracht.
Half april maakte directeur Ard op de Weegh van de basisschool in de Arnhemse wijk Malburgen bekend dat de leerkracht van groep 7 lopende het onderzoek op non-actief was gesteld. Wat hij precies heeft gedaan wilde de directeur toen niet zeggen. ,,Het enige dat ik erover kan zeggen, is dat het niet in de hoek zit van de ernstige vergrijpen. Maar we vinden wel dat een onafhankelijk iemand onderzoek moet doen. Geen doofpot, maar openheid'', aldus de directeur enkele weken geleden.
Pedagogisch
De deskundige heeft de afgelopen weken onderzoek gedaan naar aanleiding van de meldingen van ouders en kinderen. Ook zijn er gesprekken geweest met zeven ouders en de leerkracht. Hieruit bleek dat de leerkracht zich niet volgens de pedagogische richtlijnen van de school heeft gedragen.
De directie heeft na gesprekken met de deskundige en het college van bestuur van de school besloten dat de docent zijn lesgevende taken niet kan hervatten. Bovendien krijgt hij begeleiding. De betreffende ouders en docent zijn op de hoogte gebracht van de conclusie. Daarna is er een mail naar alle ouders van de 550 leerlingen van de Margarethaschool gegaan.
Directeur Op de Weegh die na dit schoolseizoen na 35 jaar afscheid neemt van de Margarethaschool wil ondanks herhaalde verzoeken niet reageren op de kwestie rond de docent.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Rozendaal omarmt Oekraïense vluchtelingen op opvanglocatie ‘De Bosrank’
Rozendaal -
PREMIUMcolumn
In vrolijke haast rennen ze een nieuwe fase in, ze kunnen bijna niet wachten
Over mijn woonomgeving heb ik niets te klagen, aan een gracht, schuin tegenover een brug. En op die brug fotograferen mensen elkaar en zichzelf graag. Ze kijken er tevreden bij. Ook veel bruidsparen, in de meeste gevallen mannen en vrouwen die met elkaar trouwen.Arnhem -
PREMIUM
Wim wordt 87, maar peinst er niet over te stoppen met werken: ‘Soms wel bukken voor rondvliegend porselein’
Kabelexpert Wim Boone uit Oosterbeek wordt bijna 87, maar hij peinst er niet over om te stoppen met werken. Vanuit huis werkt hij met veel genoegen aan de energietransitie in opdracht van DNV, opvolger van Kema in Arnhem. ,,Het werk is veel te interessant.”Arnhem -
Docent basisschool Arnhem geschorst om grensoverschrijdend gedrag
Een docent van de Arnhemse Margarethaschool is geschorst omdat een leerling bij de directie een melding heeft gedaan van grensoverschrijdend gedrag. -
PREMIUM24
Allerlaatste dag voor de acceptgiro. Maar je hoeft niet, zoals velen denken, per se online te bankieren
Vandaag is de laatste dag dat banken nog acceptgiro’s verwerken. Vanaf morgen is de betaalmethode definitief verleden tijd. Waarom verdwijnt de acceptgiro en wat zijn andere opties? Dat vragen we aan Berend Jan Beugel van de Betaalvereniging en Jurriën Beerda van ouderenorganisatie ANBO. ,,Veel consumenten realiseren zich niet dat er ook een alternatief is.”
-
Duivense wethouder Goossen: ,,Schaduw op het Remigiusplein door nieuwbouw Woonzorg voorkomen”
Duiven -
-
-
PREMIUM6
Hoe ontstaat MS? ‘Meeste mensen krijgen eerste verschijnselen rond hun 30ste’
Vandaag is het Wereld MS Dag. Wat zijn de symptomen van MS - voluit multiple sclerose - en kun je ooit genezen van deze chronische auto-immuunziekte? Prof. Dr. Guy Laureys, neuroloog in het Universitair Ziekenhuis Gent, geeft uitleg over het ziekteverloop. ,,Er is een genetische component, maar ook omgevingsfactoren kunnen het risico op MS vergroten.” -
PREMIUMMet video3
Klushuis werd gemiddeld 111.000 euro meer waard, maar is het nu nog de moeite?
Een oud huis kopen, opknappen en vervolgens met veel winst weer doorverkopen. Dat doen onervaren klussers in het nieuwe televisieprogramma De moeite waard?!. Maar is het ‘flippen’ van een huis in deze tijd, met dalende huizenprijzen en hoge rentes, nog wel rendabel?
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer