Volledig scherm
Via een megafoon proberen artiesten publiek te trekken. Foto: Rolf Hensel. © Rolf Hensel

Duizenden mensen laten zich verrassen op SonsbeekTheaterAvenue in park Sonsbeek in Arnhem

ARNHEM - Na een valse start op donderdag toen door het slechte weer het programma werd stilgelegd wisten steeds meer mensen de SonsbeekTheaterAvenue in Arnhem te vinden. Zaterdag werden de tientallen voorstellingen in het park bezocht door enkele duizenden mensen. 

Organisator Robin Hagen schat dat er 4.000 theaterliefhebbers op het terrein aanwezig waren. ,,De voorstellingen waren goed vol en de sfeer was top", aldus Hagen. Eindelijk werkte het weer voor de SonsbeekTheaterAvenue een keer mee. ,,Het grootste verschil in vergelijking met andere jaren? We hebben een aantal grote tenten, er hangen meer lampen en het is mooi weer", aldus mede-organisator Karin Terwisse. Zelfs op vrijdag toen het bij vlagen regende, waren er veel bezoekers.  

Volle bak

De SonsbeekTheaterAvenue duurt nog tot zondag 21.00 uur. Gezien de gunstige weersvoorspellingen verwachten de organisatoren nog een volle bak. ,,We rekenen vooral op families. Er zijn zondagmiddag veel kindervoorstellingen", aldus Terwisse. Op het programma staat onder meer Ridder Florian gespeeld door Frank Groothof. 

De organisatie is tevreden over het verloop van de 20e editie van de SonbeekTheaterAvenue. Dat geldt ook voor grondlegger Paul Wijtvliet. Met zijn echtgenote zat hij zaterdagavond op een bankje en hij liet de massa voorbij trekken. ,,Ik geniet. Ik hoeft niets te doen. Er komen allerlei mensen langs die mij een hand willen geven. Prima zo", aldus Wijtvliet. 

50 plekken

Op meer dan 50 plekken in het park werden er gedurende vier dagen circa 100 optredens verzorgd. Vrijwel alle in kleine tenten voor een entreeprijs van maximaal vijf euro. ,,Dat is het leuke van dit festival. Het is betaalbaar en leuk. Wij laten ons telkens opnieuw verrassen", zei Anneke Elfshof uit Rhenen. 

Volledig scherm
Veel publiek op SonsbeekTheaterAvenue. Foto: Rolf Hensel. © Rolf Hensel
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem