Volledig scherm
Nelly Sendar en Syne Fonk van Ecovrede in de huidige loods aan de Nieuwe Haven in Arnhem, waar ze over drie weken weg moeten zijn. © Erik van 't Hullenaar

‘Ecovrede in Arnhem naar plek achter Intratuin in loods’

ARNHEM - Een braakliggend terrein achter de Intratuin in de Arnhemse wijk Elsweide zou de nieuwe stek kunnen worden voor de ideële stichting Ecovrede. De gemeenteraadsfractie van de SP oppert dat in vragen aan het college van burgemeester en wethouders. 


Wethouder Ronald Paping is door de gemeenteraad opgedragen het maximale te doen om te voorkomen dat de stichting over drie weken dakloos wordt.

D-Day 1 november

Op 1 november moeten Syne Fonk en Nelly Sendar, drijvende krachten achter de stichting die de armste stadgenoten helpt aan spullen, voedsel en advies, de oude loods bij de Nieuwe Haven verlaten waar ze al vijf jaar gratis gebruik van maken. De eigenaar, het vastgoedbedrijf van Industriepark Kleefse Waard (IPKW), wil het gebruik beëindigen. 

Tot op heden is er nog geen oplossing gevonden. Fonk en Sendar maakten dat deze week nog kenbaar aan de gemeenteraad, door tijdens diens vergadering pamfletten uit te delen. Fonk liet toen ook weten dat hij van de wethouder het advies zou hebben gekregen om zijn heil op de markt van commerciële verhuur te zoeken. 

Geen cent te makken

Het probleem is dat de ideële stichting geen cent te makken heeft. De SP voert de druk op het gemeentebestuur op door het college te vragen welke opties nu feitelijk zijn onderzocht om Ecovrede uit de brand te helpen.

De stichting moet ergens heen met haar enorme  hoeveelheid kleding, huisraad en meubilair die gratis zijn weg moet vinden naar de armsten in de stad.

De partij roept in zijn vragen de locatie in Elsweide in herinnering. Die zou als bruikbaar zijn beoordeeld toen het gemeentebestuur op zoek was naar een nieuwe stek voor de Kunstwerkplaats, die vanwege woningbouw weg moest van haar plek in Schuytgraaf. De Kunstwerkplaats zetelt nu tijdelijk aan het Marsdiep in Presikhaaf.

Romneyloods

De SP oppert op het terrein in Elsweide een Romneyloods - van golfplaat - met directiekeet te plaatsen voor Ecovrede. 

Ook de locatie aan de Drielsedijk in Arnhem-Zuid, waar voorheen de naar sportpark Bakenhof verhuisde rugbyclub The Pigs zat, wordt als alternatief gesuggereerd. 

In samenwerking met indebuurt Arnhem