'Een Daimler gaat beter rijden naarmate hij ouder wordt'

videoARNHEM - De oudste was 107 jaar. Maar er waren ook exemplaren die in het huidige moderne wagenpark niet zouden opvallen. Arnhemmers konden zich zondag op de Markt vergapen aan tientallen Daimlers. Van groot tot klein, van luxe tot sportief en van antiek tot recent. 

De bijeenkomst van de Daimler and Lanchester Owners' Club  is een jaarlijks evenement. Behalve de traditionele rally komen de circa 65 leden samen om te dineren en bij te praten.

Voertaal

Volledig scherm
Daimler op de Markt in Arnhem. © Eric Van Der Vegt
Quote

Als je niet regelmatig met een Daimler rijdt gaat ie kapot.

Mark Hooghiemstra

Engels is de voertaal op Markt en de meeste automobielen hebben een Britse kentekenplaat. Ook die van Mark Hooghiemstra. ,,Dat klopt. Ik heb een Brits kenteken omdat ik Schots ben’’, zegt hij in accentloos Nederlands. ,,Ik ben in 2002 geëmigreerd naar Schotland. Dat is de reden dat ik geen Daimler heb met een schuifdak. Dat heeft daar weinig zin.’’

En na het evenement gaat de Daimler weer op de oplegger terug naar Schotland? ,,Nee hoor, we gaan over en weekje met de auto terug. We rijden er regelmatig in. Dat moet ook. Als je niet regelmatig met een Daimler rijdt dan gaat ie kapot, verdroogt ie’’, zegt de Schotse Nederlander. Hij voegt eraan toe dat een Daimler beter rijdt naar mate de auto ouder wordt.

Volledig scherm
Het oudste exemplaar (rechts) uit 1911. © Eric Van Der Vegt
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem