Volledig scherm
PREMIUM
Chef Eric Meursing heeft een amuse met eikelkaas bereid. Als finishing touch legt hij er een dennennaald bovenop. © Rolf Hensel

Eikels op het menu in Openluchtmuseum: ‘Nee, het dopje niet opeten’

ARNHEM - Kaas gemaakt van eikels, schaafsel van eikels voor op de yoghurtmousse en koffie gemaakt van gemalen eikels. Proeft u maar! Het winterseizoen in het Openluchtmuseum werd vandaag met een ludieke proeverij geopend. Ook morgen, zondag, kan er worden geproefd.

We kennen het uit de Fabeltjeskrant: eikeltjeskoffie. Maar dat ook mensen het kunnen drinken? Jazeker. Wie het aandurft heeft de gelegenheid het te proeven op de deel van de 19 e eeuwse boerderij uit Vierhouten in het Openluchtmuseum.

Tikkeltje bitter

,,Ik noem het liever eikeltjesdrank, want het lijkt helemaal niet op koffie”,zegt chef Eric Meursing, die de warme drank heeft bereid. Een beetje waterig is het spul en het heeft geen uitgesproken smaak, in de verte een tikkeltje bitter.

In combinatie met de topping van yoghurtmousse waarop wat eikel- en sinaasappelschaafsel en wat kaneel plus een drupje ahornsiroop ziet het er in ieder geval feestelijk uit. ‘Lekker’ of ‘Best lekker’, zeggen de meeste bezoekers van de proeverij.

Quote

Mijn broer kreeg het als baby in de oorlog. Als pap. Hij groeide er heel goed van.

Rinie Schouten, vrijwilliger Openluchtmuseum
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem