Volledig scherm
PREMIUM
Buurtonderzoek in de Dragonstraat in Arnhem. © Erik van 't Hullenaar

Emre (15) ontsnapt aan verwarde vader, die zijn broertje doodde: ‘Oma, help me’

Oma Nel is in shock. Trillend staat ze in de deuropening van haar woning in de Arnhemse volkswijk Klarendal. Ze is het middelpunt van een familiedrama, dat zich zaterdagochtend rond tien uur in Arnhem-Zuid voltrok. Het heeft een verwoestend effect op het Nederlandse én het Turkse deel van de familie.  

Oma Nel voelt zich verscheurd. Haar zoon, Tevfik G. (40), is gearresteerd omdat hij zijn eigen zoon, de 12-jarige Bekiro, in hun woning aan de Dragonstraat heeft omgebracht. Met man en macht werd geprobeerd om de jongen nog te reanimeren. Hulp mocht niet meer baten. Op vrijdag was de politie al aan de deur geweest. Toen stond Tevfik de agenten rustig en normaal te woord en leek er niets aan de hand. Bij een tweede keer, toen de politie nogmaals poolshoogte kwam nemen, troffen de agenten niemand thuis.

Quote

Tevfik heeft mijn kleinzoon neergesto­ken, met een zwaard

Oma Nel
  1. Wandelpad tussen Arnhem en Park Lingezegen strandt in ruzie tussen gemeente en agrariërs
    PREMIUM

    Wandelpad tussen Arnhem en Park Lingezegen strandt in ruzie tussen gemeente en agrariërs

    ARNHEM - Het doortrekken van een wandelpad tussen winkelcentrum Rijkerswoerd en Park Lingezegen is de inzet geworden van een hoog opgelopen conflict tussen het gemeentebestuur van Arnhem en de grondeigenaren. Arnhem stapt naar de rechter om onteigening van een klein strookje voormalig gemeentelijk ‘snippergroen’ af te dwingen om in ieder geval een brug te kunnen aanleggen met een mogelijke omweg.

In samenwerking met indebuurt Arnhem