Erik Hulzebosch wint kluunwedstrijd Openluchtmuseum in spijkerbroek

videoARNHEM - Met een wedstrijd klunen werd zaterdag het winterseizoen in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem geopend. Speciale gast was Erik Hulzebosch, in 1997 tweede bij de Elfstedentocht.

Klunen is lopen op schaatsen. Dat is bij schaatstochten op natuurijs soms nodig, bijvoorbeeld als het ijs op een gedeelte van het parcours onbegaanbaar is. 

Volledig scherm
Erik Hulzebosch op schaatsen in het Openluchtmuseum. © Rolf Hensel

Hulzebosch nam de kluunwedstrijd (over 300 meter) zeer serieus. Direct na de start ging hij er als een speer vandoor en won dewedstrijd met het grootste gemak. Hij trof een kleine twintig tegenstanders. De ondergrond voor de kluners bestond uit een blauwe loper.

De deelnemers werden aangemoedigd door Nederlands beroemdste dweilorkest Kleintje Pils. De prestatie van Hulzebosch werd bekroond met een lauwerkrans. De openingsceremonie op de kunstijsbaan van het museum werd afgelast, omdat de baan door de regen drijfnat was geworden.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem