Volledig scherm
Roderick Maijer vult het glas tijdens de biertapwedstrijd in de Foodhall Arnhem. Links van hem Eva Vulperhorst, met wie hij een koppel vormde tijdens de wedstrijd voor duo's. © Erik van 't Hullenaar

Eva Vulperhorst namens Arnhemse biertappers naar NK in Amsterdam

ARNHEM - Eva Vulperhorst van restaurant Pinoccio heeft maandagmiddag in de Foodhall Arnhem aan de Rijnkade de jaarlijkse biertapwedstrijd in de Gelderse hoofdstad gewonnen.

Na een nek-aan-nekrace bleef ze nummer twee Thomas Straalman van eetcafé Sint Jan net voor. Derde werd Paul Peters van de Heeren van Aemstel. Vulperhorst kwalificeerde zich met haar overwinning  voor het NK, dat in januari volgend jaar tijdens de Horecava in Amsterdam wordt gehouden. 

De opkomst hield met negentien individuele deelnemers en negen koppels niet over. Bij de duo's won Thomas Straalman samen met Jason Zhang. Voor de duo's is er geen vervolg in de vorm van een NK.

Fluitje, vaasje en speciaal biertje

De deelnemers moesten allemaal een fluitje, een vaasje en een speciaal biertje tappen. Voorafgaand werden de glazen steeds uitgebreid gespoeld en vervolgens net zo lang op de kop gehouden tot de laatste waterdruppels uit de glazen waren verdwenen. 

Niet alleen een perfect getapt biertje scoorde punten. Dit jaar werd nog meer dan voorheen gekeken naar gastvrijheid en presentatie.  

In samenwerking met indebuurt Arnhem