Politieagenten van de Dienst Speciale Interventies (DSI) oefenen in Driebergen. De speciale eenheden van de DSI worden ingezet bij terrorismegerelateerde situatie’s.
Volledig scherm
Politieagenten van de Dienst Speciale Interventies (DSI) oefenen in Driebergen. De speciale eenheden van de DSI worden ingezet bij terrorismegerelateerde situatie’s. © ANP

Experts: Nederland is jihadismemoe, maar dreiging is niet afgenomen

Er dreigt in Nederland een misplaatste jihadismemoeheid, waarschuwt terrorisme-expert Bart Schuurman. De kans op terroristische aanslagen blijft groot. Zeker nu IS-strijders terugkomen. In Nederland en Europa zelf lopen gevangenisstraffen af, veel geradicaliseerde moslims mogen binnenkort naar huis.

0 reacties

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Hoogste zweefmolen van Europa in zwaar weer door corona
  Play

  Hoogste zweefmolen van Europa in zwaar weer door corona

 2. Vanaf vandaag avondklok van kracht in Nederland
  Play

  Vanaf vandaag avondklok van kracht in Nederland