Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Extra controles op dijken rondom Arnhem na overvalpogingen

ARNHEM - De politie heeft de afgelopen weken extra gecontroleerd op en rondom de dijken van Arnhem en Huissen. De afgelopen tijd hebben daar namelijk meerdere (pogingen tot) straatroven plaatsgevonden. Aanleiding voor de politie om extra zichtbaar te zijn op de dijken. Dit schrijft de politie van Arnhem-Zuid op Facebook

Er is de laatste tijd veel te doen om de dijken rondom Arnhem. Zo werd de 17-jarige Thijmen eind oktober met een mes overvallen op de dijk tussen Elden en de A325. De belagers waren twee jongens op een scooter.

Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem noemde de overvallers destijds ‘schorem’ en zei alles eraan te doen om de daders te pakken te krijgen zodat ‘ze hun gerechtelijke straf niet zouden ontlopen’. Met surveillances wilde de burgervader het gevoel van veiligheid voor fietsers op de Arnhemse fietspaden vergroten.

Extra investering

De politie heeft daarop extra geïnvesteerd om zichtbaar aanwezig te zijn op de dijken. Tijdens de controles zijn er meerdere bekeuringen uitgeschreven en werden een scooter en vuurwerk in beslag genomen. Hiernaast is, na een heuse achtervolging, een scooterrijder aangehouden wegens rijden zonder rijbewijs. 

In het Facebookbericht wordt tevens gevraagd signalementen van verdachte personen op de dijken te onthouden en kentekens van brom- en snorfietsen te noteren. Mochten er mensen zijn met ideeën of oplossingen voor dit probleem, dan kunnen zij contact opnemen met de politie.

Tips of aanvullingen op het nieuws?

 WhatsApp ons!

Stuur een bericht op 06-13322268. Mailen kan ook, naar: online@gelderlander.nl

In samenwerking met indebuurt Arnhem