FFietstechnici zijn bezig met de montage van Gazellefietsen. Archieffoto.
Volledig scherm
FFietstechnici zijn bezig met de montage van Gazellefietsen. Archieffoto. © PR

Fabriek van Gazelle in Dieren minstens drie weken dicht, bedrijf doet beroep op hulp kabinet

DIEREN - Fietsenfabriek Gazelle in Dieren heeft haar productie voor minstens drie weken stilgelegd. Dit is gebeurd met het oog op de gezondheid van de medewerkers, leveranciers en dealers, maar ook vanwege de onzekerheid over de leverantie van onderdelen uit de rest van de wereld.

De medewerkers in de fabriek in Dieren waren tot afgelopen vrijdag nog aan het werk. In de loop van die dag kregen ze te horen dat ze naar huis konden gaan en minstens drie weken weg konden blijven. 

Er waren al wel maatregelen genomen om hun hun werk op een verantwoorde manier te kunnen laten doen. Ook was in de weken ervoor de dagproductie al met enkele uren per dag terug gebracht. Dat gebeurde toen nog met name vanwege de onzekerheid over de leverancies uit Azië. 

Beroep op hulp kabinet

Gazelle doet een beroep op de financiële hulp die het kabinet aan bedrijven in het vooruitzicht heeft gesteld. Doel is de bestaande banen bij het bedrijf te behouden. Consumenten hoeven niet te vrezen dat er door de werkstop geen Gazellefietsen meer te koop zullen zijn. Er zijn er nog voldoende in de magazijnen beschikbaar. 

In samenwerking met indebuurt Arnhem