Geen maatregelen na ongelukken Willemstunnel: ‘Mensen moeten niet denken dat ze Verstappen zijn’

ARNHEM - Het aantal ongelukken in de Willemstunnel in Arnhem blijft zich maar opstapelen. Desondanks is de gemeente Arnhem niet van plan maatregelen te nemen die dat aantal omlaag moeten brengen. ,,Bijna alle ongelukken komen door te hard rijden. Mensen overschatten hun rijgedrag en onderschatten de bocht”, zegt woordvoerder Carlo van der Borgt van Verkeerswethouder Roeland van der Zee. 

In de afgelopen vijf jaar zijn er zeker 25 ongevallen met auto’s geweest in de tunnel in het centrum van Arnhem. Sinds december 2018 tot nu ging het alleen al negen keer mis.  

Op rustige momenten

Volledig scherm
Deel van de vele ongelukken in de Willemstunnel © Fotocollage

Het meest recente ongeval was afgelopen donderdag in de late avond. Een auto belandde door nog onbekende oorzaak op de kop. De schade was groot, maar alle inzittenden kwamen met de schrik vrij. 

Het laatste ongeval past in het patroon van de meeste ongelukken in de tunnel. Bijna alle incidenten op de eenrichtingsweg, die twee rijstroken heeft, gebeuren op rustige momenten. Vaak is dat laat in de avond of ’s nachts. Daarbij gaat het meestal mis in de scherpe bocht naar links. Mogelijk speelt de halfronde vorm van de tunnelwand een rol bij de ongevallen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem