Volledig scherm
De Gelreband, hier tijdens een taptoe in sporthal de Hangmat in Rheden, stopt met marcheren en gaat niet meer de straat op. © Marc Pluim

Gelreband Dieren stopt met marcheren en gaat niet meer de straat op

DIEREN - De Gelreband in Dieren gaat niet meer de straat op. Dat heeft de ledenvergadering besloten. In plaats daarvan zal de band optredens geven op podia. Hoe dit vorm zal krijgen, wordt nog besproken.

Aanleiding tot het besluit na 55 jaar de straat te verlaten is het dalende ledental. Daardoor is het steeds moeilijker een loopgroep samen te stellen. 

Bovendien krijgt het muziekkorps steeds vaker de vraag of het mogelijk is om lid te worden, zonder dat er gemarcheerd hoeft te worden. De Gelreband repeteert elke maandagavond vanaf 19.30 uur in clubgebouw De Metronoom aan de Imboslaan 69 in Dieren. 

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Schietpartij in Utrecht werpt schaduw over Arnhemse pensioenstaking: ‘Actie voeren zou heel ongepast zijn’
    PREMIUM
    video

    Schietpar­tij in Utrecht werpt schaduw over Arnhemse pensioen­sta­king: ‘Actie voeren zou heel ongepast zijn’

    ARNHEM - Arnhem had maandag de stakingshoofdstad van Oost-Nederland moeten worden. Het treinverkeer bij Arnhem Centraal lag vroeg in de ochtend al plat en voor het provinciehuis stond een grote bijeenkomst met 1.500 man gepland om actie te voeren voor een ‘goed pensioen’. Door een schietpartij in een tram in Utrecht met een vreselijke afloop waren de gedachten van veel stakers compleet ergens anders.

In samenwerking met indebuurt Arnhem