Volledig scherm
PREMIUM
Hout stoken stuit op steeds meer weerstand. © ANP

Gemeenten komen in actie tegen overlast open haard en houtkachel

VideoARNHEM/ RENKUM/ RHEDEN/ ROZENDAAL - Het stookseizoen is weer begonnen. Voor gemeenten als Renkum, Rheden en Rozendaal aanleiding om inwoners te wijzen op de bij-effecten van open haard en houtkachel. Arnhem denkt over actie.

Want het stoken van hout mag dan het imago hebben van ‘gezelligheid’, steeds vaker klinken klachten over de gevolgen voor de luchtkwaliteit en de (volks)gezondheid. Een weetje: volgens het Longfonds komt er tijdens twee uur stoken met hout net zoveel fijnstof vrij als tijdens een autorit Amsterdam-Milaan.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Schietpartij in Utrecht werpt schaduw over Arnhemse pensioenstaking: ‘Actie voeren zou heel ongepast zijn’
    PREMIUM
    video

    Schietpar­tij in Utrecht werpt schaduw over Arnhemse pensioen­sta­king: ‘Actie voeren zou heel ongepast zijn’

    ARNHEM - Arnhem had maandag de stakingshoofdstad van Oost-Nederland moeten worden. Het treinverkeer bij Arnhem Centraal lag vroeg in de ochtend al plat en voor het provinciehuis stond een grote bijeenkomst met 1.500 man gepland om actie te voeren voor een ‘goed pensioen’. Door een schietpartij in een tram in Utrecht met een vreselijke afloop waren de gedachten van veel stakers compleet ergens anders.

In samenwerking met indebuurt Arnhem