Volledig scherm
Juno samen met Hans de Vroome (midden) en Kees Kant. Foto: Erik van ‘t Hullenaar. © Erik van 't Hullenaar

Godin juno pronkt na restauratie weer in volle glorie voor Musis in Arnhem

ARNHEM - Juno, de godin het huwelijk, pronkt weer compleet met een scepter in haar hand voor de muziekzaal van Musis in Arnhem.  Wethouder Hans de Vroome onthulde het gerestaureerde beeld vanmiddag tijdens een korte bijeenkomst. ,,Een perfecte plek voor dit beeld’’, aldus De Vroome.

Hand

In de koningsnacht van 2014 werd een speer uit de hand van de godin gerukt. Daarbij raakte haar hand beschadigd. Arnhemmer Kees Kant drong er diverse keren bij de gemeente op aan het beeld het herstellen. Een jaar geleden was Juno opeens verdwenen. Het werd gerestaureerd. Twee weken geleden stond Juno weer op haar plaats en donderdag werd het teruggeven aan de Arnhemse bevolking. 

Verrijking

Kant is blij dat het beeld weer terug is. ,,Juno is een verrijking voor de stad”, aldus Kant.

Het beeld van oppergod Jupiter, de echtgenoot van Juno ontbreekt nog. Dat is gesneuveld tijdens de Slag om Arnhem in 1944. Kant is samen met plaatsgenoot Jan van Lookeren Campagne onder de vlag van Arnhems historisch genootschap Prodesse Conamur bezig geld bij elkaar te krijgen voor het laten maken van een natuurgetrouw duplicaat van het beeld.

Crowdfunding

Ze hopen dat Arnhemmers bereid zijn hun portemonnee te trekken. Ook hebben ze aantal fondsen aangeschreven. Er is een bedrag van circa 41.000 euro nodig. Informatie over de crowdfundingsactie die tot op heden 4.000 euro heeft opgeleverd: info@jupiter-arnhem.nl en www.jupiter-arnhem.nl. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem