Volledig scherm
Mei 2014: bewoners van het Spijkerkwartier protesteren tegen de gemeentelijke plannen om bomen in de wijk te kappen. Nu kunnen ze gratis een boom afhalen bij de gemeente Arnhem. © Gerard Burgers

Gratis boom voor Arnhemmers moet stad in zomer koeler maken

ARNHEM - De gemeente Arnhem deelt gratis bomen en vogelhuisjes uit aan bewoners van versteende wijken in de stad. Daarmee moet oververhitting van de stad in de zomer worden tegengegaan en moeten vogels meer plekken krijgen waar ze kunnen broeden.

Volledig scherm
Wethouder Cathelijne Bouwkamp. © Rolf Hensel

De actie, die dinsdagochtend werd aangekondigd door wethouder Cathelijne Bouwkamp (GroenLinks), geldt voor de binnenstad en negen andere Arnhemse wijken; Nieuwe Kadekwartier, Arnhems Broek, Spijkerkwartier, Klarendal, Sint Marten, Coehoorn, Kronenburg, de Overmaat en Rijkerswoerd-West. 

,,De afgelopen zomer hebben veel mensen last gehad van de extreme temperaturen die ons land teisterden. Vooral op plekken waar veel steen en beton is lopen de temperaturen enorm op”, constateert Bouwkamp. Daarom willen we juist op die plekken meer bomen toevoegen. En meer bomen zorgen voor meer dieren en dus meer biodiversiteit. Daarmee snijdt het mes aan twee kanten.”

Voor de Boomactie, die loopt tot en met 20 februari geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt. Het beschikbare aantal bomen en vogelhuisjes is beperkt en er wordt per adres maximaal één boom en één nestkastje uitgereikt. Het gaat om jonge boompjes die ook geschikt zijn voor balkons en kleinere tuinen.

De bomen en vogehuisjes kunnen tot en met 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem