Volledig scherm
Buzzcocks met, tweede van rechts, zanger Pete Shelley. © Erik Krebbers

Gratis ode aan de Buzzcocks op avond afgelast concert in Luxor Live

ARNHEM/ NIJMEGEN - Luxor Live gaat voor vrijdag 14 december een gratis avond organiseren rond de Britse punkband Buzzcocks. Die zou dan optreden in het Arnhemse poppodium, maar na het plotse overlijden van zanger Peter Shelley is dat concert afgelast.

Bij Luxor Live vinden ze het ‘enorm jammer’ dat de show niet doorgaat, zegt medewerker Pim Kapitz. ,,Het was een van de hoogtepunten in ons najaarsprogramma, een legendarische band die hier een exclusieve show voor Nederland zou geven.’’ Volgens Kapitz is het voor het eerst dat het Arnhemse poppodium een optreden moet afblazen vanwege het overlijden van een van de bandleden.

Fans tegemoet komen

Direct nadat het nieuws van Shelleys dood bekend werd, kreeg Luxor Live aanbiedingen van bands en dj’s binnen om iets te doen rond zijn overlijden. Dat resulteert uiteindelijk in een gratis toegankelijke avond rond de Buzzcocks. ,,Zo willen we de fans een beetje tegemoet komen’’, zegt Kapitz. Mensen die al een kaartje hadden gekocht, krijgen voorrang bij het verwerven van een ticket voor de avond.

Hoe die er inhoudelijk uit zal zien, is nog niet duidelijk. ,,Alles is nog vers. We bekijken nu met de boeker van het concert, Paperclip Agency in Nijmegen, hoe we de avond gaan invullen.’’ Mogelijk is daarbij ook een rol weggelegd voor de Nijmeegse punkband The Establishment, die het voorprogramma van de Buzzcocks zou verzorgen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem