‘Groep idioten’ krijgt tientallen bekeuringen voor overtreden corona-maatregelen, Marcouch sluit hele Onderkade af

videoARNHEM - De politie en de handhaving van de gemeente Arnhem hebben zaterdag laat in de avond de afgesloten Onderkade van de Rijnkade in Arnhem leeg geveegd. Er werden zeker 25 bekeuringen uitgedeeld en er werd één aanhouding verricht.

Dit deel van de Rijnkade is al enkele dagen beperkt toegankelijk als gevolg van de noodverordening die momenteel geldt vanwege het coronavirus. 

‘Groep idioten’

De politie en gemeentelijke handhavers troffen zaterdagavond ruim honderd personen en vijftig auto’s aan op de kade. De groep had bovendien een barbecue met een volle gasfles bij zich. Politie en handhaving had de kade aan twee kanten afgezet, maar toch wist een deel zich uit de voeten te maken. 

Alle boetes gingen naar meerderjarige mannen uit Arnhem en omgeving. De hoogte van de boetes is 390 euro. Eén van de mannen beledigde de agenten en is meteen aangehouden. Volgens een handhaver ter plaatse zijn er zeker 70 tot 80 bekeuringen uitgeschreven, maar de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch houdt dat aantal in een tweet op 25.

Ook boetes in Velp

De burgemeester schrijft: ‘Eind van de avond vond een groep idioten het nodig om op de Rijnkade het samenscholingsverbod te schenden.’ Volgens Marcouch ging het de hele dag goed, tot dit moment. ‘Goed werk van onze handhavers en agenten'. Marcouch sluit af met de oproep om thuis te blijven. Marcouch is ook voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Midden. 

Naar aanleiding van het incident mag alleen bestemmingsverkeer de Onderkade nog op. Dat heeft Marcouch zaterdag besloten. Voorheen gold het verbod alleen voor de Boterdijk en de Rijnkade tot de John Frostbrug. Sinds gisteravond geldt het voor de hele kade tot aan de Westervoortsedijk. De Rijnkade is nu volledig afgesloten met barriers.  

Ook in Velp heeft de politie gisteravond drie mannen beboet omdat ze bij elkaar in een auto zaten zonder dat ze uit hetzelfde huishouden kwamen. Vrijdagavond maakte de politie een eind aan een feest in Arnhem-Zuid.  

De politie en de handhaving van de gemeente Arnhem hebben zaterdagavond de afgesloten Rijnkade leeg geveegd. Er werden tientallen boetes uitgedeeld en een persoon werd aangehouden.
Volledig scherm
De politie en de handhaving van de gemeente Arnhem hebben zaterdagavond de afgesloten Rijnkade leeg geveegd. Er werden tientallen boetes uitgedeeld en een persoon werd aangehouden. © Persbureau Heitink

In samenwerking met indebuurt Arnhem