Een 24-jarige Arnhemmer zit vast voor het maken van software die criminelen helpt om winkelend publiek op internet op te lichten.
Volledig scherm
Een 24-jarige Arnhemmer zit vast voor het maken van software die criminelen helpt om winkelend publiek op internet op te lichten. © Getty Images

Groot onderzoek naar online oplichting leidt naar Arnhemmer (24) en twee tieners

ARNHEM - Een 24-jarige man uit Arnhem is deze week opgepakt op verdenking van fraude met inloggegevens. Hij zou software hebben gemaakt voor websites waar criminelen argeloze bezoekers van webshops ertoe verleiden te klikken op valse betaallinks. Het onderzoek liep al sinds dit voorjaar en leidde naar de verdachte.

 1. Internetoplichter plukte gewoon Patricia’s naam en foto van Facebook: ‘We vertrouwen even niemand meer’
  PREMIUM

  Internetop­lich­ter plukte gewoon Patricia’s naam en foto van Facebook: ‘We vertrouwen even niemand meer’

  WAGENINGEN - Internetoplichters maken niet alleen vele duizenden euro’s buit. Het spoor van vernieling dat ze achterlaten is veel breder: van gestolen identiteiten tot slachtoffers die op hun thuisadres pakketje na pakketje thuisbezorgd krijgen en niet weten wat ze ermee moeten doen. Zo werd Patricia uit Nijmegen slachtoffer. ,,We vertrouwen even niemand meer.’’ En de pakkans? Die is praktisch nul.
 2. Verdachte (16) van steekpartij bij Arnhemse school had keukenmes bij zich: mag dat volgens de regels?
  PREMIUM

  Verdachte (16) van steekpar­tij bij Arnhemse school had keukenmes bij zich: mag dat volgens de regels?

  ARNHEM - De 16-jarige Arnhemmer die ervan verdacht wordt betrokken te zijn bij de steekpartij van afgelopen donderdag bij een middelbare school in Arnhem, had naar verluidt een keukenmes op zak. Hij zou hiermee twee anderen gestoken hebben en zelf ook gewond zijn geraakt. Wat is eigenlijk precies de regelgeving rondom het dragen van messen? Mocht hij met een huis-tuin-en-keukenmes zomaar over straat?

In samenwerking met indebuurt Arnhem