Haaien beschermen met chefkoks levert natuurprijs op in Burgers’ Zoo

videoARNHEM - De Indiase natuurbeschermster Divya Karnad heeft de Nederlandse prijs voor internationale natuurbescherming ontvangen. Op vrijdag 2 mei ontvangt zij in Burgers’ Zoo de Future For Nature Award 2019 en een geldbedrag van 50.000 euro.

Karnad ontvangt de prijs vanwege haar creativiteit en vindingrijkheid.  Ze zet zich in om bedreigde haaiensoorten te beschermen aan de Coromandel-kust. Dit doet ze door bijvangst van deze dieren te voorkomen  en samen met bekende Indiase chefkoks alternatieve seizoensgebonden visgerechten te promoten.

De prijs wordt vrijdag uitgereikt door eregast Russ Mittermeier. Twee andere winnaars zijn de Rwandees Olivier Nsengimana (34) en de Braziliaanse Fernanda Abra (33 jaar). Nsengimana is nationale beschermheer van de bedreigde grijze kroonkraanvogel en Abra reduceert dierlijke verkeersslachtoffers langs duizenden Braziliaanse snelwegen. 

Doutzen Kroes

Het is de 12e keer dat de Future For Nature Awards in Burgers’ Zoo worden uitgereikt. De internationaal erkende natuurbeschermingsprijs werd in het verleden onder meer uitgereikt door iconen als Sir David Attenborough, Jane Goodall, Frans de Waal, Redmond O’Hanlon en Doutzen Kroes

Volledig scherm
Divya Karnad © PR
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem