Volledig scherm
PREMIUM
Harold Lensen in zijn zaak aan de Arnhemse Jansstraat. © Rolf Hensel

Harold Lensen is klaar met de ‘hetze’ tegen tabak: ‘Het is zo kinderachtig’

ARNHEM - Harold Lensen (55) is er doodziek van. De voortdurende aanval op tabak. Al decennia lang is Lensen Tabak een begrip in Arnhem en omstreken. Zijn opa kocht de zaak 85 jaar geleden, toen roken nog heel normaal was. ,,Terwijl mijn onderneming nu wordt weggezet als een criminele organisatie.”

De maand ‘stoptober’ is in volle gang. Een maand waarin rokers worden aangemoedigd te stoppen. Als het puur om sigaretten gaat, vindt Lensen stoppen een goede zaak.

,,Maar alle rokers worden over één kam geschoren. De genietende roker is niemand tot last. Dan gaat het bijvoorbeeld om mensen die aan het einde van de werkdag de stress laten gaan met een goede sigaar.” 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Rozendaal loopt warm voor energiecoöperatie De Zonneroos

    Rozendaal loopt warm voor energie­coöpe­ra­tie De Zonneroos

    ROZENDAAL - Veel Rozendalers tonen animo voor de nieuwe lokale energiecoöperatie De Zonneroos. Dertig dorpsbewoners hebben hun dak al ter beschikking gesteld voor de plaatsing van zonnepanelen. Daarmee moet stroom worden opgewekt voor de leden van de coöperatie, ook voor huishoudens die zelf geen zonnepanelen kunnen of willen plaatsen. De notariële oprichting van De Zonneroos vindt later deze maand of volgende maand plaats tijdens een informatiebijeenkomst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem