Volledig scherm
Docent Joost Koks aan het werk. © Helicon Velp

Helicon-docent Joost Koks uit Velp is Duurzame Docent van het jaar

VELP - Helicon-docent Joost Koks is door de Coöperatie Leren voor Morgen uitgeroepen tot Duurzame Docent van het jaar 2018 voor het mbo. Koks is bij Helicon in Velp docent Watermanagement. 

Hij dankt zijn uitverkiezing aan een groene waterzuivering die Watermanagement-studenten onder zijn leiding hebben ontworpen. Volgens de jury van de prijs geldt dit als het meest inspirerende voorbeeld voor duurzaam onderwijs. 

Groene leefomgeving

Koks is woensdag, op de Dag van de Duurzaamheid, op school in het zonnetje gezet. Leren voor Morgen verraste hem met een certificaat en een cheque ter waarde van 750 euro. De jury van Duurzame Docent over Joost Koks: ,,Joost Koks is constant bezig om zijn leerlingen bewust te maken hoe de groene leefomgeving duurzaam ingericht kan worden. Door zijn project belandt het afvalwater van de school niet in het riool, maar wordt het op een groene manier gezuiverd en hergebruikt.”

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wat als je ‘anders’ bent dan anderen op de middelbare school? Dit initiatief helpt op het Dorenweerd College
    PREMIUM

    Wat als je ‘anders’ bent dan anderen op de middelbare school? Dit initiatief helpt op het Dorenweerd College

    DOORWERTH - Op het Dorenweerd College in Doorwerth zat twee jaar geleden slechts één leerling die uitkwam voor zijn homoseksualiteit. ,,Wat jammer dat ik de enige ben”, zei hij tegen docent Elmar Noteboom. ,,Ik kan er met niemand over praten.” Noteboom, zelf homoseksueel, werd geraakt door de woorden van zijn leerling. Hij richtte op Paarse Vrijdag, vandaag precies één jaar geleden, de groep InDifferent op.

In samenwerking met indebuurt Arnhem