Compilatie van foto's van de vijf straattypetjes in 1900. Rechthebbende: Gelders Archief. Foto's 2 en 4: fotograaf Wilh. Moonen. Foto's 1, 3 en 5: fotograaf onbekend.
Volledig scherm
PREMIUM
Compilatie van foto's van de vijf straattypetjes in 1900. Rechthebbende: Gelders Archief. Foto's 2 en 4: fotograaf Wilh. Moonen. Foto's 1, 3 en 5: fotograaf onbekend. © Gelders Archief.

Herman de Retenkrabber en Hopsa Janneke; straattypetjes uit het Arnhem van 1900

Arnhem voor EeuwigIn de rubriek ‘Arnhem voor eeuwig’ beschrijft Peter Bloemendaal, oud-journalist van de Arnhemsche Courant, aan de hand van een oude foto het leven in Arnhem in vroeger dagen. Deze week een bloemlezing uit de karakteristieke typetjes die de Arnhemse straten bevolkten.

 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's
  8

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.