Volledig scherm
PREMIUM
De appelschuur van Middachten in zijn huidige, ruïneuze staat. © Marc Pluim

Herstel ‘ruïneuze’ appelschuur Middachten nabij dankzij koper én tonnen van de provincie

DE STEEG - De provincie Gelderland draagt 223.500 euro bij aan de restauratie van de oude appelschuur op het landgoed Middachten in De Steeg. Nu er in de persoon van het Ellecomse echtpaar Rooding een koper is gevonden, bestaat eindelijk de kans het rijksmonument te restaureren.

De negentiende-eeuwse appelschuur verkeert in ruïneuze staat en staat al acht jaar leeg.

Het bleek erg moeilijk iemand te vinden die bereid was te voldoen aan de voorwaarden die het landgoed Middachten voor de verkoop stelt. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Jan Markink en GroenLinkser moeten Arnhemse bestuurscrisis oplossen

    Jan Markink en GroenLink­ser moeten Arnhemse bestuurs­cri­sis oplossen

    ARNHEM - Er wordt toch een poging gedaan de crisis in het Arnhemse college van burgemeester en wethouders op te lossen. Dat is de uitkomst van het debat dat de gemeenteraad van Arnhem woensdagmiddag en -avond heeft gevoerd over de bestuurscrisis. De raad nam met 19 tegen 20 stemmen een motie van de VVD aan waarin is vastgelegd dat Gelders gedeputeerde Jan Markink en een nader te bepalen GroenLinkser een eerste verkenning gaan uitvoeren tot een oplossing.

In samenwerking met indebuurt Arnhem