Volledig scherm
PREMIUM
Dansen, zoals hier bij het Feestbeestenfestival: Remco Kock heeft er moeite mee. © Erik van 't Hullenaar

Hoe Remco Kock veranderde in Mister Freeze, de man die verstarde bij de aanblik van dansende mensen

Afgelopen zaterdag, op een festival genaamd Rootspop, leerde ik mezelf weer eens kennen. Niet dat ik op dat festival hallucinerende drugs gebruikte en tot nieuwe zelfinzichten kwam. Nu lijkt het me sowieso onverstandig om hallucinerende drugs te gebruiken op een festival, maar op Rootspop zou zoiets – juist voor mij – helemaal raar zijn.

Quote

Door die relatie komt mijn ware aard bovendrij­ven

Even uitleggen: Rootspop is het festival dat mijn schoonvader jaarlijks in zijn achtertuin organiseert. Die achtertuin staat in de Achterhoek, mijn schoonvader is zeg maar de Jan Smeets van het dorpje Dinxperlo. Op dat achtertuinpodium spelen muzikanten en bands uit de regio.

Drie jaar heb ik nu een relatie met mijn vriendin, wier roots in de Achterhoek liggen. Door die relatie komt mijn ware aard bovendrijven. Best grappig, dat je die ware aard kan vergeten, omdat die door gunstige omstandigheden diep in jezelf verzonken lag.

Bij een vriendin hoort een schoonfamilie, horen ‘schoonvrienden’. Nieuwe mensen, die elkaar door en door kennen. Deze nieuwe mensen herinneren me eraan dat ik eigenlijk een verlegen kat-uit-de-boom-kijker ben. Bij mijn eigen familie en vrienden voel ik me op mijn gemak, vrij om gekke grappen te maken bijvoorbeeld, omdat je zeker weet dat ze begrepen worden. Kortom: ik ben mezelf.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem