Volledig scherm
Paul Distel en andere leden van het Comité Megastal Hoezo? overhandigen hun petities tegen de veeboerderij in een kruiwagen aan burgemeester Petra van Wingerden. © Gerard Burgers

Honderden handtekeningen van voor- en tegenstanders van megastal in Ellecom

ELLECOM - Voor- en tegenstanders van de bouw van een grote rundveeboerderij op het landgoed Middachten bij Ellecom, hebben dinsdagavond hun uiterste best gedaan de Rhedense gemeenteraad van hun standpunt te overtuigen. 

Van de twaalf insprekers betoonden zich acht voorstander van het plan om aan de Eikenstraat een groot nieuw boerenbedrijf te bouwen waarin de rechten van twee op te heffen boerderijen ('Bosman' en 'Maalderink') worden samengebracht. Vier waren tegen. 

Tegenstander Paul Distel van het Comité Megastal Hoezo? overhandigde een petitie met 1609 handtekeningen tegen de bouw van het bedrijf (waarvan 378 handtekeningen van Ellecommers). Henk Hakken van het vorige week inderhaast opgerichte comité vóór de bouw kondigde een brief aan die nu al is ondertekend door 160 dorpsgenoten. De Rhedense gemeenteraad neemt op dinsdag 28 november een besluit over het bouwplan.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem