Volledig scherm
De rechtbank in Arnhem. © ANP/Piroschka van der Wouw

Huurder wil bedrijfswoning bij Oosterbeekse camping niet uit: ‘Wat nu?’

OOSTERBEEK - Huurder Chiel Verheij moet met zijn gezin onmiddellijk de bedrijfswoning bij een camping aan de Sportlaan in Oosterbeek verlaten, vindt de verhuurder. De huurder meent alle recht te hebben op een langer verblijf in de woning. De partijen troffen elkaar bij de voorzieningenrechter, die de vraag stelde: ,,Wat nu?”

Twee jaar duurt het conflict tussen huurder en verhuurder inmiddels. Het huurcontract liep op 28 februari 2018 af, maar Verheij en zijn gezin wonen er nog steeds. Eigenaar en verhuurder Alex Brouwer vindt het welletjes en wil dat per 1 maart als het seizoen van de camping begint, de woning wordt verhuurd aan een campingbeheerder. 

Droomhuis

,,Ons droomhuis", noemt Verheij zijn woning. Ooit had hij de beheerderswoning betrokken met het idee deze te kopen. De woning stond immers te koop toen hij enkele jaren geleden de beheerderswoning ging huren. Tot gesprekken over de verkoop kwam het niet echt. Eenmaal verhuurd haalde Brouwer de woning uit de verkoop. 

Verheij heeft lang de illusie gehad dat hij de woning aan de Sportlaan alsnog kon kopen, Brouwer betwist dat. Verheij mocht volgens hem de beheerderswoning huren in het kader van de leegstandswet. Dat betekent dat een huurder veel minder rechten heeft als het huurcontract afloopt. Verheij wist dat, maar bleef er toch wonen, aldus de verhuurder. 

Verheij meent dat de leegstandswet niet van toepassing op deze woning. Hij wil doorprocederen tot aan de Raad van State om zijn gelijk te halen.

Nader tot elkaar

Na 2,5 uur vroeg de voorzieningenrechter of het zin had dat beide partijen op de gang probeerden nader tot elkaar te komen. Dat bleken ze niet te hebben. Ze doet nu op 27 februari uitspraak.

In samenwerking met indebuurt Arnhem