Volledig scherm
Het Schild plaatste onlangs spandoeken aan een hekwerk omdat de instelling naarstig op zoek is naar nieuwe medewerkers. © Marc Pluim

Inspectie bezoekt Het Schild in Wolfheze

WOLFHEZE - De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft zeer recent een onaangekondigd bezoek gebracht aan Het Schild, woonzorgcentrum voor blinde en slechtziende ouderen in Wolfheze. Doel was de toetsing van de kwaliteit van zorg aan de bewoners.

De inspectie doet dat onder andere naar aanleiding van een aantal klachten/meldingen van personeelsleden en bewoners van Het Schild. Ook het bestuur van de zorginstelling heeft zelf bij de toezichthouder op de zorg aan de bel getrokken.

Directeur Frank van der Eijnden stelt dat de zorg nimmer onder de maat is gekomen, 'maar wel onder druk staat'. Er hebben zich volgens hem geen calamiteiten in de zorgverlening voorgedaan.

Vorige maand berichtte De Gelderlander dat het personeel van Het Schild de noodklok luidt. Door het grote personeelsverloop, het vertrek van enkele teamleiders en het tekort aan ervaren en gekwalificeerde krachten is de werkdruk erg hoog. De ondernemingsraad noemt de situatie ‘zorgwekkend'.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem