Volledig scherm
Het Dorpshuis Poort van Doorwerth. © Screenshot Google Maps

Inwoners kunnen met handtekening zorgen uiten over Dorpshuis Poort van Doorwerth

DOORWERTH - Het Dorpshuis Poort van Doorwerth geeft inwoners van Doorwerth en omstreken de gelegenheid om met een handtekening hun zorgen te uiten over de toekomst ervan. Het Dorpshuis zit momenteel in het gebouwtje aan de Mozartlaan, voor het Doorwerthse winkelcentrum. 

Volgens de huidige plannen gaat dit pand tegen de vlakte, om plaats te maken voor een plein. Het Dorpshuis zou verhuizen naar het te bouwen Leer- en Ontmoetingscentrum (LOC). Daar is ook plek ingeruimd voor onder meer de basisscholen De Dorendal en De Wegwijzer en muziekschool Ritmiek Muziek.

Quote

We kunnen helaas niet hier blijven zitten

Jackie Crince van het Dorpshuis

De toekomst en invulling van het LOC is nog ongewis, stelt Jackie Crince van het Dorpshuis. ,,We horen geluiden dat het niet zeker is of alle partijen dit wel kunnen dragen’’, zegt ze. ,,Als het LOC er toch niet komt, wat is dan de toekomst van ons?’’

De vrijwilligers krijgen regelmatig reacties van inwoners met onbegrip over het feit dat de huidige locatie tegen de vlakte gaat. In de gesprekken met de gemeente Renkum werd daarom het voorstel gedaan om het gebouwtje voor een symbolisch bedrag over te nemen, maar dit werd afgewezen.

,,We kunnen dus helaas niet hier blijven zitten’’, zegt Crince. ,,We maken ons zorgen om het bestaansrecht van ons Dorpshuis, daarom zetten we deze actie op.’’ Het is de bedoeling dat de verzamelde handtekeningen worden aangeboden aan de gemeente.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem