Volledig scherm
Wateroverlast in Schaarsbergen, als gevolg van hevige regenval tijdens een van de zware buien die Arnhem in 2014 troffen. © Gerard Burgers

Inwoners Schaarsbergen zijn achterstallig onderhoud meer dan beu

ARNHEM - Inwoners van Schaarsbergen doen een dringende oproep aan de Arnhemse gemeenteraad. Zij willen dat minimaal achttien jaar aan achterstallig wegen- en rioleringsonderhoud wordt goed gemaakt. 

Het onderhoud aan de wijk Schaarsbergen stond al rond het jaar 2000 op de planning. Het werd toen uitgesteld, omdat andere wijken een hogere prioriteit hadden.  

Achttien jaar later zijn de plannen nog steeds niet uitgevoerd, waardoor Schaarsbergen kampt met grote onderhoudsproblemen. De wegen bevatten gaten en de rioleringen kunnen grote regenbuien niet aan.  Dit zorgt volgens de Dorpsraad voor gevaarlijke situaties.

Vier fase plan

De problemen in de wijk zijn ook bekend bij de gemeenteraad. De gemeente Arnhem heeft in samenwerking met de werkgroep 'Aanpak Groot Onderhoud & Wateroverlast' een plan opgesteld om de wijk op te knappen. Het plan bestaat volgens de dorpsraad uit 'de minimale noodzakelijke maatregelen die nodig zijn om het onderhoudsniveau in de wijk weer op peil te brengen. En om noodzakelijke maatregelen te treffen voor toekomstig wateroverlast.’ In totaal zou het gehele project 4,3 miljoen euro kosten, maar de gemeente Arnhem heeft 1,1, miljoen euro gereserveerd. 

Schouw

Volledig scherm
De kracht van het water op de Menthenbergseweg is zo sterk geweest dat het asfalt en de klinkers zijn losgeslagen. © Gerard Burgers

Het gereserveerde bedrag is niet genoeg om het gehele project te bekostigen. Verschillende politieke partijen (VVD, ChristenUnie en GroenLinks) hebben hierover vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.  

Ook De Dorpsraad doet een dringende oproep aan de raadsleden om budget te vinden. Om hier kracht bij te zetten wordt er maandag een schouw georganiseerd, zodat de raadsleden 'zelf met eigen ogen kunnen zien hoe slecht het is gesteld met de openbare ruimte in Schaarsbergen', aldus De Dorpsraad.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Familie bewoners Dunya Zorggroep naar Menzis om zorgcentra open te houden
  PREMIUM

  Familie bewoners Dunya Zorggroep naar Menzis om zorgcentra open te houden

  ARNHEM/ELST - Getergde familieleden en vertegenwoordigers van bewoners van de twee zorgcentra van de interculturele Dunya Zorggroep in Arnhem en Elst weigeren een sluiting van de huizen te accepteren. Ze zijn een doneeractie begonnen, willen demonstreren bij het hoofdkantoor van zorgkantoor Menzis in Enschede en nodigen vertegenwoordigers van Menzis en de inspectie uit een weekje mee te lopen met het personeel.
 2. Arnhem sluit ook containers voor plastic en blik om ‘ontwijkgedrag’
te voorkomen
  PREMIUM

  Arnhem sluit ook containers voor plastic en blik om ‘ontwijkgedrag’ te voorkomen

  ARNHEM - Arnhemmers die straks plasticverpakkingen, blik en drinkpakken (PBD) in de speciaal hiervoor bestemde ondergrondse containers willen weggooien, moeten hun afvalpasje meenemen. De gemeente sluit de komende maanden niet alleen de 1200 ondergrondse containers voor restafval, maar ook de 246 containers voor materiaal dat hergebruikt kan worden. Dit om te voorkomen dat hierin al dan niet opzettelijk restafval wordt gegooid.

In samenwerking met indebuurt Arnhem