Volledig scherm
PREMIUM
Jan van Hooff © Marco Okhuizen

Jan van Hooff: ‘Een goede, almachtige God? We leven in een schepping waarin we elkaar verscheuren, opvreten’

Jan van Hooff is een kind van Burgers’ Zoo. De dierentuin achter zijn ouderlijk huis, opgericht door opa en jarenlang geleid door broer Antoon, is de bron van een boeiend leven met apen in de hoofdrol.

Quote

Het begint er natuurlijk al mee dat mijn wieg staat in een dierentuin

Jan van Hooff

Jan van Hooff (83) recht de rug. Hij wordt een baviaan, begint luid te smakken met zijn lippen. ,,Dit is een teken van aanhankelijkheid. Voor bavianen en makaken is dit een geritualiseerd vlooigedrag. Smakken betekent ik wil jou vlooien, ik wil bij jou zijn”, zegt de bioloog als hij in zijn woonkamer in Bilthoven is uitgesmakt en weer mens is geworden.

Niemand kan zo goed lipsmakken als Jan van Hooff. Hij heeft er niet alleen het juiste, expressieve hoofd voor. Hij weet heel goed waarover hij praat na een leven lang apen kijken. Dat maakt van hem een internationaal erkend primatoloog.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Waylon en Romy Monteiro in Musis; opbrengst naar KWF Kankerbestrijding

    Waylon en Romy Monteiro in Musis; opbrengst naar KWF Kankerbe­strij­ding

    ARNHEM - Na vijf kleinschalige gala’s op diverse plekken in Arnhem heeft Jeroen Muller met zijn Stichting Events2Cancer nu de schouders gezet onder een heus concert. Op zaterdag 26 oktober vindt in de Parkzaal van Musis (capaciteit 1.700 staanplaatsen) voor de eerste keer Music2Cancer plaats, met optredens van onder meer Waylon, Romy Monteiro en Niels Geusebroek. De opbrengst gaat zoals altijd naar KWF Kankerbestrijding.

In samenwerking met indebuurt Arnhem