Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP

Je nieuwe paspoort deugt misschien niet, waarschuwt Arnhem

ARNHEM / DEN HAAG - De gemeente Arnhem waarschuwt de inwoners via de website dat er technische problemen zijn met een aantal onlangs aangevraagde paspoorten en identiteitsbewijzen. Het gaat om documenten die zijn aangevraagd tussen 1 april en 30 juni 2018.

Volgens de rijksoverheid zijn landelijk ongeveer 5000 paspoorten en identiteitskaarten niet in orde. Door een technische fout bij de vervaardiging is het mogelijk dat een van de elektronische echtheidskenmerken in het reisdocument niet werkt. 

Brief

De bezitters van zo'n paspoort of id-kaart moeten een nieuw halen, meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken. Maar dat hoeft pas na de vakantie, ze kunnen gewoon op reis. Eigenaren van een document met een mogelijke productiefout krijgen daarover persoonlijk een brief van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens.

De eigenaren van een id-kaart of een paspoort met een mogelijke fout, kunnen met de gratis app BZK-ID controleren of hun paspoort in orde is. Vanaf maandag kunnen ze ook bij de gemeente of ambassade terecht. Inwoners van Arnhem kunnen nu al een afspraak maken met de gemeente. Wie een reisdocument heeft met een productiefout, krijgt gratis een nieuw exemplaar.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem