Volledig scherm
Optreden van De Toppers met geheel links Jan Smit en geheel rechts Jeroen van der Boom. Laatstgenoemde vervangt Smit tijdens het Mega Piraten Festijn in GelreDome, op zaterdag 7 december. © Eva Plevier

Jeroen van der Boom vervangt Jan Smit op Mega Piraten Festijn in Arnhem

ARNHEM – Jeroen van der Boom vervangt op zaterdag 7 december de door ziekte gevelde Jan Smit tijdens het Mega Piraten Festijn in GelreDome in Arnhem. Het festival is vrijwel uitverkocht. Er zijn nog slechts enkele honderden kaarten beschikbaar voor dit feest van de Nederlandstalige muziek. 

Het Mega Piraten Festijn sluit al jaren het seizoen af met een stadioneditie. Het GelreDome is daarbij steeds afgeladen. Uit heel Nederland reizen liefhebbers van Nederlandstalige muziek naar Arnhem om erbij te zijn. 

De editie van 2018 was door een gewijzigde indeling van het stadion, waardoor er nog meer bezoekers in  GelreDome konden, het grootste Mega Piraten Festijn ooit. 

Volledig scherm
Jan Keizer en Anny Schilder in actie tijdens de vorige editie van het Mega Piraten Festijn in GelreDome. © Sandra van Maanen

Nederlandstalige muziek is volgens de organisatie bezig met nieuwe hoogtijdagen. Gewezen wordt op aanstormend talenten als Mart Hoogkamer en Tino Martin. ,,Dat heeft er voor gezorgd dat wij, in onze opinie, dit jaar de beste line-up ooit in GelreDome presenteren”, zegt organisator Eddie Mensink.  Hij noemt daarbij ook de namen Frans Bauer, Gerard Joling, Snollebollekes, Jannes, Mooi Wark en Jan Keizer & Anny Schilder. ,,Allemaal artiesten die ook solo volle arena’s trekken. En bij ons staan ze allemaal tegelijk.”

Volledig scherm
Snollebollekes is er ook dit jaar weer bij in GelreDome tijdens het Mega Piraten Festijn. © Sandra van Maanen

De complete lijst van artiesten ziet er als volgt uit:

Dikdakkers, Marco de Hollander, Quido van de Graaf, Frank van Etten, Lawineboys, Robert Pouwels, Peter Beense, René Karst, Stef Ekkel, Vinzzent, Belinda, Henk Dissel, Jeroen van der Boom, Otto Lagerfett, John de Bever, Dutch Boys, Mart Hoogkamer, Tino Martin, Mooi Wark, Wesly Bronkhorst, Ancora, Jannes, Henk Bernard, Snollebollekes, Django Wagner, Frans Bauer, Jan Keizer & Anny Schilder en Gerard Joling. 

De presentatie is in handen van Willie Oosterhuis. Het programma begint om 18.45 uur. Het stadion is geopend vanaf 17.45 uur.

Kaarten (vanaf 17,50 euro) zijn verkrijgbaar via megapiratenfestijn.nl.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem