Volledig scherm
Jeugdland-bouwdorp in de Arnhemse wijk Rijkerswoerd. © Marina Popova

Jeugdland zoekt aanpakkers in ruil voor ‘fantastische vakantiebesteding’

ARNHEM - De Arnhemse Stichting Jeugdland zoekt vrijwilligers die kunnen helpen bij de jeugdactiviteiten in de zomervakantie. Van hen wordt verwacht dat ze ‘graag met kinderen werken en spelen en van aanpakken weten’. In ruil voor hun inzet belooft Jeugdland ‘een fantastische vakantiebesteding’.

Jeugdland heeft aanpakkers nodig voor de huttendorpen die een belangrijk onderdeel zijn van de traditionele Instuif. Dit jaar is er een Instuif in De Laar (8 tot en met 11 juli), Rijkerswoerd (15 tot en met 18 juli) en Schuytgraaf (12 tot en met 15 augustus). Elke Instuif heeft als rode draad van het programma een verhaal dat in alle dagthema’s terug komt.

Vrijwilligers zijn hard nodig

Jeugdland-coördinator Henriëtte Verhoeven verwacht elke instuif zo’n 100 tot 200 kinderen. Om alles in goede banen te leiden, kinderen te inspireren, te helpen en een oogje in het zeil te houden, zijn 25 tot 30 vrijwilligers en/of stagiaires nodig. Zij krijgen begeleiding van twee professionele krachten en krijgen vooraf een training.

Behalve de ‘fantastische vakantiebesteding’ biedt Jeugdland vrijwilligers (ze moeten minimaal 17 jaar zijn) als tegenprestatie een onkostenvergoeding van vijf euro per dag, een T-shirt, gratis lunch, koffie, thee en frisdrank en een wa- en ongevallenverzekering. Aanmelden kan via de website van Jeugdland.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem