Erwin Fokkens in actie in betere tijden.
Volledig scherm
PREMIUM
Erwin Fokkens in actie in betere tijden. © Rolf Hensel

Kapper Erwin uit Arnhem hoopt op snelle overheidssteun in tijden van corananood

ARNHEM - Noodkrediet via de bank. Bijstandsverlening zelfstandigen. Uitstel van belastingen. Het zijn allemaal waar je mee te maken krijgt als ondernemer in tijden van coronacrisis.  Kapper Erwin Fokkens van Sjenkels in de Weverstraat heeft al tal van aanvragen lopen. Knippen zit er nu even niet in.

,,Ik zit al 33 jaar in het kappersvak . Nu maak ik voor het eerst in mijn leven mee dat ik mijn vak niet kan uitoefenen. Het gevoel werkloos te zijn, dat heb ik nog nooit gehad. Normaal zit ik altijd graag met de handen in het haar. Alles is nu anders.”

Hij is druk bezig om zijn salon extra schoon te maken, op te ruimen en te ordenen. ,,Ik ben in de zaak om de telefoon op te pakken, mijn klanten te mailen, afspraken af te zeggen. Mensen kunnen nog wel langs komen speciale producten.’’ 

,,Vorige week was er veel onzekerheid, omdat de overheid nog niets gezegd had over kappers. Nu heeft iedereen er vrede mee. Want kappen op anderhalve meter afstand gaat natuurlijk niet. Soms geven we klanten wat eigen haarverf mee, middelen waarmee je uitgroei kunt bijwerken, we geven ook online tutorials, les om zelf het haar in stijl te brengen.” Zelf knippen raden kappers overal af. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem