Keti Koti in het Oosterpark in Amsterdam: de jaarlijkse herdenking van de slachtoffers van de slavernij en de viering van de afschaffing ervan in Suriname en de Nederlandse Antillen in 1863.
Volledig scherm
PREMIUM
Keti Koti in het Oosterpark in Amsterdam: de jaarlijkse herdenking van de slachtoffers van de slavernij en de viering van de afschaffing ervan in Suriname en de Nederlandse Antillen in 1863. © Amaury Miller

Keti Koti wordt deze maand herdacht en gevierd in Arnhem: ‘Ook deze stad heeft sporen van slavernij’

ARNHEM - De eerste viering en herdenking van Keti Koti (Ketenen gebroken) in Arnhem staat voor de deur. Op woensdag 30 juni wordt de slavernij herdacht en een dag later vieren nazaten van tot slaaf gemaakten dat op 1 juli 1863 in Suriname en op de Antillen de slavernij werd afgeschaft.

0 reacties

  1. VS viert voor het eerst einde slavernij als nationale feestdag, ook in Nederland kleine stappen gezet

    VS viert voor het eerst einde slavernij als nationale feestdag, ook in Nederland kleine stappen gezet

    Juneteenth was gisteren voor de eerste keer in de Verenigde Staten een nationale feestdag. Er wordt gevierd dat op 19 juni 1865 tot slavernij gedwongen Afro-Amerikanen in Texas te horen kregen dat ze vrij waren. Voor veel witte Amerikanen was dit een onbekende viering, totdat de Amerikaanse president Joe Biden woensdag een wetsvoorstel tekende om van Juneteenth een nationale feestdag te maken.

In samenwerking met indebuurt Arnhem