Het voormalige pand van het Lorentz Lyceum aan de Groningensingel in Arnhem-Zuid, Behalve de leerlingen van De Ommelander krijgen daar vanaf 4 april ook Oekraïnse kinderen les.
Volledig scherm
Het voormalige pand van het Lorentz Lyceum aan de Groningensingel in Arnhem-Zuid, Behalve de leerlingen van De Ommelander krijgen daar vanaf 4 april ook Oekraïnse kinderen les. © DG

Kinderen en jongeren die uit Oekraïne zijn gevlucht kunnen vanaf maandag naar school in Arnhem

ARNHEM - Kinderen en jongeren die gevlucht zijn uit Oekraïne kunnen vanaf maandag 4 april naar school in Arnhem. De gemeente heeft een geschikte plek voor deze kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar gevonden in een schoolgebouw aan de Groningensingel. Daar krijgen ze les in het Oekraïens, Nederlands en Engels.

  1. Groot is de dankbaarheid van moeders en kinderen bij ‘kledingpost Oekraïne’ van Leger des Heils in Arnhem
    Play
    PREMIUM

    Groot is de dankbaar­heid van moeders en kinderen bij ‘kleding­post Oekraïne’ van Leger des Heils in Arnhem

    ARNHEM - Sofia (7) uit een verwoeste voorstad van Kiev omarmt de knuffel die ze net heeft uitgezocht bij de kledingpost voor vluchtelingen uit Oekraïne in Arnhem. Het is een hondje met grote ogen. ,,We zijn gevlucht toen de bombardementen begonnen”, vertelt haar moeder Tetiana Nazarenko. ,,Er vielen bommen op een militair doelwit maar ook op een huis in onze buurt.”