Slalommen tussen de paaltjes op de speelplaats van de Parkschool. Rechts op de foto een deel van de mobiele pumptrack, waarmee het Sportbedrijf Arnhem een rondtoer maakt langs de basisscholen.
Volledig scherm
Slalommen tussen de paaltjes op de speelplaats van de Parkschool. Rechts op de foto een deel van de mobiele pumptrack, waarmee het Sportbedrijf Arnhem een rondtoer maakt langs de basisscholen. © Gerard Burgers

Kinderen van Arnhemse basisscholen testen pumptrack met het oog op WK BMX

ARNHEM - Kinderen van de Parkschool en de Jozef Sartoschool, beide gelegen in de Arnhemse wijk Presikhaaf, hadden deze week gisteren geluk. Dinsdag en donderdag fungeerden ze als proefkonijnen voor het Sportbedrijf Arnhem en mochten daardoor, als een van de eersten, de mobiele pumptrack uittesten. 

0 reacties

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Explainer: Dit is waarom de Britse coronavariant alle alarmbellen af laat gaan
  Play

  Explainer: Dit is waarom de Britse coronavari­ant alle alarmbel­len af laat gaan

 2. Wilders en Rutte botsen om avondklok: 'Doe het nou niet!'
  Play

  Wilders en Rutte botsen om avondklok: 'Doe het nou niet!'