Kleurrijke protestmars tegen het kappen van bomen trekt door hartje Arnhem

videoARNHEM  - Wandelende bomen doorkruisen woensdagmiddag het stadshart van Arnhem. Een doodgraver kijkt somber voor zich uit. Zo’n honderd bevlogen bomenliefhebbers scanderen nadrukkelijk de woorden 'Kappen met bomen, kappen met bomen’. Het protest dringt luid en duidelijk door tot in het stadhuis van Arnhem. 

De werkgroep Behoud Bomen Arnhem trotseert de regen die met bakken uit de hemel komt tijdens de  eerste ‘bomenprocessie’ door de Gelderse hoofdstad ter gelegenheid van de Nationale Boomfeestdag. Actievoerder Mark Bosch gebruikt de megafoon om iedereen duidelijk te maken dat de gemeente niet mee moet doen aan de ontbossing van het land. Hij vindt dat de politiek haast moet maken met een algeheel kapverbod.  'De politiek maakt bomen ziek", dreunt de megafoon. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Fit worden met je eigen gewicht

    Fit worden met je eigen gewicht

    SPANKEREN - Om een fit afgetraind lichaam te krijgen hoef je niet perse naar een (dure) sportschool. Het kan ook gewoon buiten door gebruik te maken van je eigen lichaamsgewicht en spierkracht. En al helemaal als daar een speciaal calisthenicspark, zoals deze sport formeel heet, voor beschikbaar is zoals in Spankeren. Daar ging het park zaterdag open voor publiek en kan er naar hartenlust worden gesport. Initiatiefnemer Rico Mesa behoort tot de wereldtop in deze vorm van sport en wilde een dergelijk park in de eigen woonomgeving. De gemeente Rheden hapte toe en maakte de aanleg in Spankeren mogelijk. Helemaal zelf uitzoeken hoe het moet is ook niet nodig, want er worden wekelijks lessen en try-outs gegeven. (zie facebook Calisthenics Sportpark Dieren). Naast wethouder Marc Budel waren Mesa, wereldkampioen Melanie Driessen en Belgisch kampioen Dieter Vandereyd aanwezig om het goede voorbeeld te geven. Foto Rolf Hensel.

In samenwerking met indebuurt Arnhem