Volledig scherm
Suus Houtman krijgt een koninklijke onderscheiding van burgemeester Ahmed Marcouch. © Carla Harmelink

Koninklijke eer voor IVN-leden Arnhem

Twee leden van IVN Natuureducatie Arnhem zijn zaterdag in Burgers Zoo gelauwerd met een Koninklijke Onderscheiding: Frans Koops en Suus Houtman. Zijne Majesteit de Koning heeft het behaagd hen te  benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Koops en Houtman kregen de onderscheiding tijdens het slotfeest rond het 70-jarig bestaan van IVN Natuureducatie. Ze behoren tot de vrijwilligers van het eerste uur binnen de IVN en de Vereniging voor Veldbiologie. 

Vlinders

Koops is al geruime tijd docent van de Imkercursus. Hij maakte naam en faam vanwege zijn initiatief om een Vlindertuin in Park Sonsbeek op te zetten. Samen met andere vrijwilligers zet hij zich in voor het jaarlijks opschonen van de beken en het knotten van wilgen.

Suus Houtman heeft als gids  in Burgers’ Zoo meer dan 35 jaar  groepen rondgeleid. Met haar inmiddels overleden man Kees bouwde zij samen het centrum voor biologieonderwijs op. Ze werd natuurgids bij het IVN, ze organiseerde natuurgidsencursussen en later ook groencursussen. Die worden na 44 jaar nog steeds gehouden.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem