Volledig scherm
Stadion GelreDome in Arnhem-Zuid. Foto DG

Kopen GelreDome nog altijd droom voor Vitesse

ARNHEM - Vitesse denkt nog altijd aan het aankopen van GelreDome. Dat zegt algemeen directeur Joost de Wit van de Arnhemse voetbalclub in een gesprek met enkele supporters in Zwart op Geel, het magazine van de Supportersvereniging Vitesse.

De Wit noemt het zijn 'ultieme droom om met Vitesse GelreDome in bezit te hebben'. Een eigen stadion hoort bij een gezonde voetbalclub, stelt hij. 'Mijn aandacht zal de komende jaren voor een groot gedeelte gaan naar het onderzoeken van de mogelijkheden.'

Ingewikkeld
Aankopen van GelreDome door Vitesse is ingewikkeld. Om te waarborgen dat er behalve voetbalwedstrijden ook evenementen worden gehouden, heeft de provincie Gelderland bij de bouw vastgelegd dat de club 11,3 miljoen euro boete moet betalen als Vitesse eigenaar zou worden.

Onderhuurder
Bovendien blijft de club dan zitten met de Exploitatiemaatschappij GelreDome als hoofdhuurder van het stadion. Aan die organisatie (eigendom van Live Nation) betaalt Vitesse als onderhuurder ook de huurpenningen. Het stadion is van FGH Bank.

Samenwerking
Exploitatiemaatschappij GelreDome kent de wens van Vitesse, zegt directeur Hèrald van de Bunt. "Er wordt over gesproken. Wij staan in elk geval open voor samenwerking." Vitesse zelf wil niet nader op de kwestie ingaan.

In samenwerking met indebuurt Arnhem