Volledig scherm
De schade aan het beeld van Klaas Gubbels is nauwelijks waarneembaar. © DG

Kunstwerk Klaas Gubbels kan wel een stootje hebben, zelfs van een dronken rijder

ARNHEM - ,,Sommige mensen hebben een hekel aan mijn werk, maar ik wist niet dat ze hier toe in staat waren”, grapt Klaas Gubbels. De 84-jarige kunstenaar uit Arnhem doet zijn uitlating vlak nadat hij donderdagochtend heeft vernomen dat een van zijn werken de late avond ervoor is geramd.

Het gaat om het beeld van een koffiepot op een tafel, dat Gubbels maakte voor het Burgemeesterskwartier in Arnhem. Dat is de wijk waar hij zelf woont. Het staat sinds twee jaar op het pleintje waar de Burgemeester Weertsstraat uitkomt op de Amsterdamseweg. Aanleiding was Gubbels’ tachtigste verjaardag.

De koffiekannen van Gubbels blijken tegen een stootje te kunnen. Van het uit stevig staal gemaakte object is alleen een van de vier tafelpoten, linksvoor, licht verbogen. Ook zitten er nog wat lakschilfers op, waarschijnlijk van het voertuig waarin de 46-jarige man tegen het werk aan botste terwijl hij probeerde te ontkomen aan de politie.  

Stillevens

De automobilist ramde het beeld woensdagavond even voor middernacht. De politie had hem staande gehouden op de Amsterdamseweg omdat hij te hard reed. De man stopte aanvankelijk, maar reed daarna toch weg. Tijdens zijn vlucht verloor de 46-jarige blijkbaar de macht over het stuur en botste hij tegen het beeld van Klaas Gubbels. 

Gubbels is nog steeds actief als kunstenaar en werkt in zijn werkplaats aan de Amsterdamseweg, in een pand net buiten de stad dat hij huurt van Stichting Geldersch Landschap en Kasteelen. Zijn naam en faam dankt hij aan zijn stillevens van tafels, stoelen en koffiekannen. 

Volledig scherm
Het kunstwerk van Klaas Gubbels aan de Burgemeester Weertsstraat in Arnhem. © DG
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem