Volledig scherm
Manhattan in betere tijden: als locatie voor het Arnhems kampioenschap biertappen. © Gerard Burgers

'Laatste disco Arnhem verdwijnt met sluiting Manhattan'

ARNHEM - Met het faillissement van Manhattan aan de Varkensstraat verdwijnt de laatste echte discotheek uit Arnhem. Dat zegt Patricia Knijnenburg, eigenares van de uitgaansgelegenheid in de Arnhemse binnenstad.

De deuren van Manhattan zitten sinds 1 januari dicht, omdat Knijnenburg naar eigen zeggen het gevecht met de moeilijke omstandigheden niet meer trok. ,,Vroeger had je ook nog zaken als het Swingcafé en Get In. Die zijn er al niet meer. Voor ons was het ook niet langer vol te houden. De omzet liep terug, de vaste lasten namen toe.''

Concurrentie

De onderneemster moest met haar uit 1983 stammende discotheek in de Arnhemse binnenstad opboksen tegen de hedendaagse concurrentie van festivals, evenementen en gesubsidieerde podia. Ook het vrijgeven van de openingstijden en het strengere rook- en alcoholbeleid speelden haar parten. 

Juicy Lucy

Knijnenburg zet haar kaarten nu op haar andere zaak, Juicy Lucy op de Korenmarkt.  Ze hoopt nog op een doorstart voor Manhattan, als evenementenlocatie die een aantal keren per jaar is te bezoeken. 

Heeft u foto's of herinneringen aan discotheek Manhattan? Mail ze naar redactie.arnhem@gelderlander.nl, o.v.v. Manhattan.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. PREMIUM
    Column

    Leg je als Arnhemmer het uitgaansle­ven langs de meetlat met een Nijmege­naar, ben je vlug uitgeluld

    Als een boer met kiespijn stond ik in 2007 tussen uitzinnige klasgenoten met mijn communicatiediploma, behaald na vier jaar op de Hoge School in Arnhem. Mijn klasgenoten, net als ik gekleed in een belachelijke toga, vierden hun bachelordiploma alsof ze een Nederlandse voetbalclub waren die zich kwalificeerde voor de lucratieve Champions League. Eindelijk konden ze het armoedige studentenbestaan van zich afschudden. De weide wereld in, werken, een leaseauto rijden, een huis kopen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem